Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (2024)

Mensen

De ABC-sitcom, 'Welcome Back Kotter', werd jarenlang uitgezonden met de legendarische acteur en stand-upcomedian Gabe Kaplan, met in de hoofdrol het titelpersonage en tegelijkertijd ook de maker van de serie.


De veteraan van de sitcom uit de jaren 70, 'Welcome Back Kotter', won jarenlang harten op het scherm met zijn legendarische rol als Gabe Kotter, een leraar op de middelbare school.


Volgens de laatste serie van de show in 1979, waagde de iconische acteur en komiek zich in andere niches, waaronder geschiedenis schrijven in professioneel pokerspel.

Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (1)

Gabe Kaplan en Marcia Strassman bij de 9e jaarlijkse TV Land Awards op 10 april 2011 | Foto: Getty Images

GABE KAPLAN ALS KOTTER OP DE ABC-SERIE

Gabe Kaplan, wie co-creëerde de ABC-serie samen met Alan Sacks, maakte een grote doorbraak op de show tijdens zijn korte, vijfjarige run.


De acteur, met in de hoofdrol het titelpersonage, maakte naam en verwierf veel fervente bewonderaars van zijn sarcastische opmerkingen.

Kotter was een quipping-leraar, die altijd was uitgerust met de meest verbluffende comebacks.

Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (2)

Gabe Kaplan bij de opname van 'Battle Of The Network Stars' op 1 april 1978 | Foto: Getty Images



Hij nam een ​​onderwijzende rol op zich in zijn alma mater, de fictieve James Buchanan High School, Bensonhurst, Brooklyn.

Voor zijn nieuwe aanstelling moest hij een groep lout-achtige studenten onderwijzen die geïdentificeerd werden als 'Sweathogs' die vastzaten in de remedial class en afgeschreven werden als verloren oorzaken.

In plaats van ze af te schrijven zoals de andere leraren deden, sloot de Buchanan High School-alumnus, die zelf een eenmalige zweter was, vriendschap met de studenten in een poging hun rationele mentaliteit op gang te brengen.

Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (3)

Gabe Kaplan op het feest voor Carol Baldwin Benefit Golftoernooi op 25 juli 1999 | Foto: Getty Images

CARRIÈRE STAAT COMEDY

Zijn dagen als Gabe Kotter eindigden in 1979, maar dat zou niet de finale zijn van Gabe's grote doorbraken.

Hij waagde zich erin kom op komedie, wat zijn levenslange passie was geweest, en iets wat hij graag deed voordat hij een beroemde acteur werd.

Zijn eerste uitstapje naar stand-upcomedy kwam jaren voor zijn acteerdebuut, terwijl hij een loopjongen was in een hotel in New Jersey, waar standup-komieken vermaakten.

De humoristische acts wisten zijn interesses te wekken en het duurde niet lang of hij was een veelgevraagde langlaufkomiek.

Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (4)

Gabe Kaplan en date Leigh Walsh wonen het ABC Affiliates Dinner bij op 12 mei 1977 | Foto: Getty Images

Zijn eerste komische doorbraak kwam jaren later nadat hij tussen 1973 en 1974 op 'The Tonight Show' had opgetreden, wat hem nog vier optredens op de show opleverde, en een basis voor zijn populaire sitcom.

Tijdens zijn comedy-opkomst nam de inwoner van Los Angeles zijn allereerste comedy-album op, 'Holes and Mellow-Rolls'.

De 74-jarige, die een fortuin verdiende met de ABC-sitcom, hervatte zijn standup-act na de finale van de show en verzekerde zich van een Palm Springs-huis met zijn verdiensten.

Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (5)

Gabe Kaplan tijdens de lancering van AOL In2TV - Inside at Museum of Television | Foto: Getty Images

KAPLAN'S LEVEN ALS MEESTER VAN POKER

Afgezien van zijn liefde voor acteren en komedie, ontwikkelde de legende andere interesses, inclusief beheersing van het pokerspel.

Later werd hij een professionele pokerspeler, met zijn eerste optreden op de World Series of Poker in 1978.

Hij behaalde zijn eerste overwinning bij de 'Super Bowl of Poker' van Amarillo Slim, twee jaar later, en bereikte de finale van de Super Bowl minstens twee keer binnen de vijf jaar die volgden.

In 2004 behaalde Gabe de derde plaats in het World Poker Tour no-limit Texas Hold'em-evenement, goed voor meer dan $ 250.000.

Hij verdiende een jaar later nog eens $ 222.515 extra en werd tweede in de World Series of Poker met een limiet van $ 5.000.

Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (6)

abe Kaplan in Barnes and Noble ter promotie van zijn nieuwe boek 'Kotter's Back' 2 juli 2007 | Foto: Getty-afbeeldingen

De professionele pokerspeler behaalde een reeks overwinningendaarna, inclusief de 'Kings And Queens'-aflevering van NBC's' Poker After Dark ', en ook in de' Cowboy's Week 'van 2008.

De buitengewone bekwaamheid van het pokeren leverde hem een ​​plaats op GSN's 'High Stakes Poker' op als commentator, wat een nieuw carrièrepad opende.

INTERESSANTE FEITEN OVER 'WELCOME BACK KOTTER'

Zoveel fans genoten van de sitcom uit de jaren '70, velen waren zich niet bewust van de serie was gebaseerd op het levensverhaal van de maker van de show, die opgroeide op een Brooklyn High School waar hij een zweethond was.

De naam 'zweethond' is afgeleid van het hittegevoelige klaslokaal op de bovenste verdiepingen waarin de remedial-studenten werden gehouden voor hun colleges.

Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (7)

Gabe Kaplan poseert voor een portret in circa 1985 in Los Angeles | Foto: Getty Images

Bovendien vertegenwoordigden alle personages echte mensen, die dezelfde rollen speelden in Kaplan's echte wereld.

Hoewel de personages fictieve namen aannamen, behield Arnold en Horshack, de gebruiker van de slogan 'Je neus met een rubberen slang', de naam van de persoonlijkheid die hij uitbeeldde.

Nadat hij een fictieve versie van zijn tienerleven had bedacht en er een succesvolle serie van maakte, kan worden gezegd dat de 74-jarige een succesvol leven heeft geleid, dat interessant genoeg nooit een vrouw omvatte.



Het leven van Gabe Kaplan na de show, 'Welcome Back, Kotter' - Mensen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5974

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.